Deserek w pucharku

0 (0 ocen)

Pyszny deserek z musem truskawkowym w połączeniu z serkiem Mój Ulubiony ,z dodatkiem galaretki z truskawkami oraz bitą śmietaną pokusi i małych i dużych łasuchów.

Składniki:

  • 20 dkg mrożonych truskawek,40 dkg świeżych wiosennych truskawek,200 ml kremówki 30 %,1 śmietan fix, 40 dkg serka Mój ulubiony,6 łyżeczek żelatyny 2 galaretki truskawkowe,6 łyżek cukru pudru,

Deserek w pucharku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. .Sposób wykonania. - 20 dkg truskawek zmiksować ( u mnie mrożone ) 2 galaretki truskawkowe rozpuścić w 3 szklankach przegotowanej gorącej wody i zostawić do lekkiego stężenia.6 łyżeczek żelatyny rozpuścić w 1/4 szklanki przegotowanej gorącej wody.
    Masa ;Śmietanę ubić na sztywno z dodatkiem 2 łyżek cukru pudru ,pod koniec ubijania dodać śmietan fix. Odłożyć trochę ubitej śmietany do dekoracji. Serek zmiksować z pozostałym cukrem pudrem dodać wcześniej zmiksowane 20 dkg truskawek, dodać rozpuszczoną wcześniej żelatynę .połączyć z ubitą na sztywno śmietaną.
  • 2. Do pucharków nałożyć tężejąca galaretkę dodając do środka pokrojone truskawki, włożyć do lodówki do całkowitego stężenia ,następnie nałożyć masę truskawkowo - serową,znowu do lodówki ,na górę znowu galaretkę i udekorować bitą śmietaną i świeżymi wiosennymi truskawkami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy