Deserek z galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Rozpuścić wszystkie galaretki we wrzątku :
- 2 morelowe razem w 3 szklankach wody
-1 truskawkowa w 1,5 szklanki wody
- 1 morelowa w 1,5 szklanki wody
2.Galaretki wylać na blaszkę , aby można było po stężeniu pokroić w kostkę.
( Na blaszki wylać tylko 2 galaretki morelowe i na osobną blaszkę galaretkę truskawkową )
3.Śmietanę ubić z mlekiem na sztywno , pod koniec dodać tężejącą galaretkę morelową.
4.Jabłko obrać, pokroić w kosteczkę. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej.
5.Do każdej miseczki na spód układamy kostki jabłek, polewamy czekoladą , nakładamy po troszkę ubitej śmietany ( po 2 łyżeczki ) i posypujemy migdałami, następnie nakładamy pokrojoną w kostkę galaretkę truskawkową i morelową. Na wierzch wykładamy resztę bitej śmietany i posypujemy całość migdałami.
Komentarze