Deserki karmelowo-trukawkowe w słoiczkach

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Nie można im się oprzeć. Są bardzo smaczne. Do tego bardzo uroczo i
apetycznie wyglądają w ozdobnych słoiczkach.

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 150 gram masła
    Około 300 gram masy kajmakowej
    3 Łyżki spirytusu
    2 szklanki rozkruszonych herbatników czekoladowych
    30 dag truskawek

Deserki karmelowo-trukawkowe w słoiczkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękkie masło zmiksuj dodając łyżkami masę kajmakową i spirytus.
    Truskawki obierz, umyj pokrój.
    Do niewielkich ozdobnych słoiczków wyłóż porcje kremu, rozkruszonych
    herbatników i pokrojonych truskawek. Możesz podawać od razu po
    przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy