Devolaje babci Krysi

0 (0 ocen)

  • 30 min

Mięsko,które uwielbia moja córcia a smaży jej babcia.Pyszne,kruche filety z kurczaka.Pasują na święta,imprezę i niedzielny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • 3-4 filety z kurczaka
    masło
    kilka plasterków sera
    2 jajka
    sól,pieprz
    bułka tarta i mąka do obtoczenia

Devolaje babci krysi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Przygotowywanie filetów 1. Filety rozbić lekko posolić i popieprzyć.Na środek każdego położyć kawałek masła i złożony plasterek sera,zwinąć.
  • Smażenie devolajów 2. Zwiniętego devolaja obtoczyć w mące,jajku(rozbełtać,posolić i popieprzyć)i bułce tartej.Kłaść na rozgrzany olej i smażyć na wolnym ogniu po 5 minut z każdej strony.

Porady

Na imprezkę czy święta można zrobić mniejsze devolaje z samym masełkiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy