Dewolaje śmietanowe

0 (0 ocen)

  • 30 min

Szybkie i smaczne nadaje się na niedzielny obiad.

  • 30 min

Składniki:

  • Filet z kurczaka
    serek topiony z ziołami
    250 ml śmietany kremówki
    łyżka koncentratu pomidorowego
    łyżka keczupu
    delikat czerwony
    przyprawa uniwersalna
    olej do smażenia

Dewolaje śmietanowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fileta myjemy,osuszamy,kroimy w kawałki i lekko rozbijamy.Oprószamy przyprawą uniwersalną.Na każdym kotlecie kładziemy kawałek serka topionego i zawijamy.Posypujemy delikatem.Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
  • 2. Śmietanę,keczup i koncentrat pomidorowy mieszamy na jednolity sos i zalewamy dewolaje.Chwilę dusimy.

Komentarze

Podobne przepisy