" Dhodak "

0 (0 ocen)

  • 10 min

Indyjskie placuszki ogórkowe z dodatkiem kokosu.

  • 10 min

Składniki:




  • - kasza manna - 150 g
    - wiórki kokosowe - 150 g
    - ogórek ( pokrojony w plasterki ) - 150 g
    - brązowy cukier - 1 łyżka
    - olej - 5 łyżek
    - sól - szczypta

" dhodak " - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.
    Grysik mieszamy z wiórkami kokosowymi.



    Dodajemy pokrojone ogórki , 1 łyżkę cukru i szczyptę soli.



    Dolewamy ok. 200 ml wody i mieszamy , tak by powstało gęste ciasto.



    Ciasto kładziemy porcjami na patelnię z mocno rogrzanym olejem i smażymy z obu stron na złoty kolor.



    Podajemy z dipem czosnkowo - jogurtowym.





    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy