Diabelski stek

0 (0 ocen)

Mój sprawdzony przepis na diabelski stek! Sezon grillowy czas zacząć!

Składniki:

  • Składniki na 2 porcje:

    500g steka

    Sos:
    1 łyżka (czubata) miodu płynnego
    2 łyżeczki koncentratu pomidorowego
    1/2 łyżeczki chili
    1/2 łyżeczki soli
    4 łyżki oleju
    2-4 ząbki czosnku
    1/2 papryczki chili
    mała gałązka rozmarynu

Diabelski stek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso pokrój w plastry (wyjdzie ok. 2-3 steków).
  • 2. Marynata: miód i koncentrat pomidorowy utrzeć z chili i solą. Ucieraj dolewając oleju aż powstanie gładka jednolita masa. Połącz z czosnkiem pokrojonym w kosteczkę, papryczką chili i rozmarynem.
  • image-0oxb2xa 3. Nasmaruj mięso marynatą. Odstaw na dobę przed grillowaniem.

Porady

W wersji „diabelskiej” - ja użyłem 1 łyżeczkę chili.

Komentarze

Podobne przepisy