Diabelskie Jajka

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Na naszym świątecznym stole lub obiedzie piątkowym mogą znaleźć się jajka zrobione w pysznym sosie.

  • 20 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • 6 jaj
    • 3 ogórki konserwowe
    • Łyżka przecieru pomidorowego
    • 3 łyżki keczupu
    • Szczypta ostrej papryki
    • Łyżeczka mąki pszennej
    • Trochę posiekanego szczypiorku
    • Pieprz
    • Sól

Diabelskie jajka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • sos 1. W małym rondelku zagotować szklankę wody, po czym zdjąć go z ognia i wlać zaprawę zrobioną z mąki oraz przecieru, zagotować, doprawić solą, pieprzem, papryką.
    Ogórki drobniutko pokroić w kostkę, włożyć do sosu, jeszcze raz zagotować, wlać keczup.
  • jajka 2. Ugotowane na twardo jajka obrać, przeciąć wzdłuż na połówki, ułożyć na półmisku żółtkiem do góry, zalać sosem, posypać posiekanym szczypiorkiem i od razu podawać.
    Smacznego.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy