Dietetyczna kapuściana

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

  • 40 min

Jestem studentką historii sztuki. Staram się odżywiać zdrowo. Lubię komponować potrawy z warzyw.

  • 40 min

Składniki:

  • ● główka białej kapusty
    ● 4 marchewki
    ● por
    ● 3-4 łodygi selera naciowego
    ● 2 kolorowe papryki
    ● 3-4 pomidory
    ● sól
    ● pieprz

Dietetyczna kapuściana - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory sparzamy, obieramy
    i drobno kroimy.
  • 2. Warzywa oczyszczamy. Kapustę,
    pora i selery drobno
    szatkujemy. Marchewki ścieramy
    na tarce o dużych oczkach.
    Papryki kroimy w małą kostkę.
    Warzywa wkładamy do garnka,
    zalewamy wodą i doprawiamy
    solą. Gotujemy ok. 40 minut.
  • 3. Wkładamy pomidory. Doprawiamy
    pieprzem i mieszamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_03-2010

Komentarze

Podobne przepisy