Przedstawiam przepis na dietetyczne muffinki orzechowo-brzoskwiniowe - przygotowane z mąki orkiszowej, bez dodatku cukru. Bardzo ciekawe i co ważne zdrowe, domowe, pyszne!
Składniki:
40 g. mąki orkiszowej (4 płaskie łyżki)
20 g. orzechów włoskich (niecała garść)
jajko
120 ml. mleka (pół szklanki)
łyżeczka oliwy
200 g. brzoskwini (może być z puszki) - 2 średnie sztuki
odrobina stewii i proszku do pieczenia
Dietetyczne muffinki orzechowo-brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wymieszaj mąkę z pokruszonymi orzechami, stewią i proszkiem do pieczenia.
W osobnej miseczce roztrzep jajko z mlekiem.
Połącz składniki z obu miseczek.
Do foremek nałóż trochę ciasta, przełóż pokrojonymi brzoskwiniami i przykryj resztą ciasta.
Piecz ok. 25 minut.
Komentarze