Dietetyczne muffinki orzechowo-brzoskwiniowe

0 (0 ocen)

Przedstawiam przepis na dietetyczne muffinki orzechowo-brzoskwiniowe - przygotowane z mąki orkiszowej, bez dodatku cukru. Bardzo ciekawe i co ważne zdrowe, domowe, pyszne!

Składniki:

  • 40 g. mąki orkiszowej (4 płaskie łyżki)
    20 g. orzechów włoskich (niecała garść)
    jajko
    120 ml. mleka (pół szklanki)
    łyżeczka oliwy
    200 g. brzoskwini (może być z puszki) - 2 średnie sztuki
    odrobina stewii i proszku do pieczenia

Dietetyczne muffinki orzechowo-brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wymieszaj mąkę z pokruszonymi orzechami, stewią i proszkiem do pieczenia.
    W osobnej miseczce roztrzep jajko z mlekiem.
    Połącz składniki z obu miseczek.
    Do foremek nałóż trochę ciasta, przełóż pokrojonymi brzoskwiniami i przykryj resztą ciasta.
    Piecz ok. 25 minut.

Komentarze

Podobne przepisy