Dietetyczne pstrągi faszerowane pieczarkami

0 (0 ocen)

  • 60 min

Dietetyczne pstrągi faszerowane pieczarkami smakują doskonale i z pewnością spodobają sięosobom dbającym o linię.

  • 60 min

Składniki:

  • 2 pstrągi
    2 łyżki posiekanego koperku
    oliwa
    pieprz czarny świeżo mielony
    sok z cytryny
    200 g pieczarek
    przyprawa uniwersalna

Dietetyczne pstrągi faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pstrągi wypatroszyć (można odciąć ogony i głowy), dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, przyprawą uniwersalną, świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem oraz skropić sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie obrać pieczarki, posiekać je, udusić na łyżce oliwy, połączyć z pieprzem i przyprawą uniwersalną. Uduszonymi pieczarkami wypełnić pstrągi. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, folię wysmarować oliwą. Na folii ułożyć ryby. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, włożyć pstrągi. Piec około 30-45 minut w zależności od wielości ryb. Podawać na gorąco.

Porady

Zamiast w piekarniku ryby można upiec na rozgrzanym grillu lub ugotować na parze.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy