Dietetyczne pstrągi faszerowane pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Pstrągi wypatroszyć (można odciąć ogony i głowy), dokładnie umyć, osuszyć. Natrzeć oliwą, przyprawą uniwersalną, świeżo zmielonym pieprzem, koperkiem oraz skropić sokiem z cytryny. Odstawić na godzinę do lodówki. W tym czasie obrać pieczarki, posiekać je, udusić na łyżce oliwy, połączyć z pieprzem i przyprawą uniwersalną. Uduszonymi pieczarkami wypełnić pstrągi. Naczynie żaroodporne wyłożyć folią aluminiową, folię wysmarować oliwą. Na folii ułożyć ryby. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, włożyć pstrągi. Piec około 30-45 minut w zależności od wielości ryb. Podawać na gorąco.
Porady
Zamiast w piekarniku ryby można upiec na rozgrzanym grillu lub ugotować na parze.
Komentarze