Dip rzodkiewkowy

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ten dip zrobiłam dla córek, które oczekiwały koleżanek. Dziewczynki były zadowolone, zjadły ze smakiem. Teraz, w upalne dni często gości na naszym stole.

  • 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 10 rzodkiewek
    pęczek szczypiorku
    1 jogurt grecki 400 g.
    2 łyżki śmietany 18%
    sól do smaku

Dip rzodkiewkowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. 6 rzodkiewek miksuje blenderem ze śmietaną. Dodaje do nich jogurt, sól, pozostałe rzodkiewki i szczypiorek, które siekam, mieszam.

Porady

Tak przygotowany dip podaje z surowymi warzywami, krakersami lub jako dodatek do wędlin.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy