Dip wiosenny pikantny

0 (0 ocen)

  • 15 min

Bardzo smaczny dodatek, miedzy innymi, do samosów. Pikantny, lekko czosnkowy smak dipu doskonale komponuje się z łagodnymi przekąskami.

  • 15 min

Składniki:

  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    2 łyżki posiekanego koperku
    2 łyżki posiekanego szczypiorku
    2-3 rzodkiewki
    3-4 marynowane kurki lub inne grzyby
    1-2 ząbki czosnku
    3/4 szkl jogurtu naturalnego
    1/2 szkl śmietany 12 %
    1/2 szkl majonezu
    sól ( najlepiej himalajska)
    pieprz kolorowy
    papryka słodka i ostra w proszku

Dip wiosenny pikantny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Majonez, śmietanę i jogurt dokładnie mieszamy. Dodajemy pokrojone w drobną kostkę grzybki i czosnek, starte na tarce rzodkiewki oraz poszatkowaną zieleninę. Doprawiamy solą, pieprzem i obiema paprykami. Dip przygotowujemy przed samym podaniem.

Komentarze

Podobne przepisy