Soczysta, wspaniała. Polecam wszystkim, którzy lubią domowe wędlinki
2 godz.
Składniki:
70 dkg mięsa mielonego
pół czerwonej papryki
4-5 długich parówek
1 surowe jajo
czerstwa bułka lub 3 kromki chleba
przyprawa do mięsa mielonego
sól, pieprz, przyprawa do mięs Knorr
mleko i woda do namoczenia bułki lub chleba
Domowa pieczeń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułkę namoczyć w mleku wymieszanym z ciepłą wodą. Odcisnąć, drobno pokroić w kosteczkę. Parówki pokroić w kostkę. Paprykę również pokroić w kosteczkę (drobną). Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski, dodać mięso mielone, jajo, przyprawy. Dokładnie wymieszać.
Przełożyć do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Piec ok. 1,5 godz w 180 stopniach.
Komentarze