Domowa pieczeń

0 (0 ocen)

  • 2 godz.

Soczysta, wspaniała. Polecam wszystkim, którzy lubią domowe wędlinki

  • 2 godz.

Składniki:

  • 70 dkg mięsa mielonego
    pół czerwonej papryki
    4-5 długich parówek
    1 surowe jajo
    czerstwa bułka lub 3 kromki chleba
    przyprawa do mięsa mielonego
    sól, pieprz, przyprawa do mięs Knorr
    mleko i woda do namoczenia bułki lub chleba

Domowa pieczeń - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułkę namoczyć w mleku wymieszanym z ciepłą wodą. Odcisnąć, drobno pokroić w kosteczkę. Parówki pokroić w kostkę. Paprykę również pokroić w kosteczkę (drobną). Wszystkie pokrojone składniki wrzucić do miski, dodać mięso mielone, jajo, przyprawy. Dokładnie wymieszać.
    Przełożyć do posmarowanego olejem naczynia żaroodpornego. Piec ok. 1,5 godz w 180 stopniach.

Porady

Dodatkowo można dodać kilka suszonych pomidorów.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy