Domowa pizza cztero-smakowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę połączyć z drożdżami dodając do nich cukier, sól, i wodę. Wymieszać i wyrobić delikatnie ciasto. Wałkujemy. Następnie wkładamy do dużej blaszki z piekarnika i nakłuwamy widelcem. Wierch ciasta posmaruj kechupem.
2.Kiełbasę pokrój w plastry. Ogórka w małe kawałki. Cebulkę pokrój w piórka i podsmaż na tłuszczu dodając do niej pieczarki umyte i pokrojone. Smaż pod przykryciem do czasu aż grzyby będą miękkie.
3.Na ciasto układamy kiełbasę, pieczarki, ogórka i przyprawiamy przyprawami.
Piec ok. 30min. w 200C. Po 20min. otwieramy piekarnik i układamy ser pokrojony w plasterki. Po upieczeniu polać kechupem i sosem czosnkowym.
Komentarze