Domowa pomidorowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Królowa zup - klasyczna pomidorowa z makaronem :)

  • 45 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 kg dojrzałych, słodkich pomidorów
    1 l rosołu
    250 g makaronu Lubella Jajeczna 5 jaj
    1 duża cebula
    500 g włoszczyzny pokrojonej w grubą kostkę lub w talarki
    olej do smażenia
    łyżeczka cukru
    sól i pieprz do smaku
    natka pietruszki

Domowa pomidorowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pomidory włożyć do miski, zalać wrzątkiem. Po 2 minutach odlać wrzątek i zalać je zimną wodą, a następnie zdjąć skórkę i pokroić je na kawałki.
  • 2. Cebulę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię zeszklić na oleju. Następnie dodać warzywa, podsmażyć i przyprawić solą i pieprzem.
  • 3. Dodać pomidory, cukier, rosół i gotować około pół godziny.
  • 4. Ugotować makaron Lubella zgodnie z informacją na opakowaniu.
  • 5. Zmiksować zupę i udekorować posiekaną natką pietruszki. Podawać z makaronem. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy