Domowa wegeta

0 (0 ocen)

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Szybki i sprawdzony przepis na domowa wegetę, która możemy użyć zarówno do mięs ,farszu czy surówek. Smakuje i pachnie zdecydowanie lepiej od tej sklepowej.

  • 10 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g suszony warzyw
    250 g soli himalajskiej
    5 liści laurowych
    3 pełne łyżki : kurkumy , lubczyku , czosnku granulowanego i czosnku niedźwiedziego
    4 łyżki pietruszki zielonej suszonej
    5-7 ziarenek ziela angielskiego
    20 ziarenek pieprzu czarnego

Domowa wegeta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Domowa wegeta 1. Wszystkie podane składniki umieścić w kielichu blendera .
  • 2. Miksować około 50 sekund ,gotową przekładamy do suchego słoiczka i zakręcamy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy