Domowe biszkopty z orzeszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopty:
Do miski przełożyć miękką margarynę, dodać budyń w proszku, mąkę, proszek, cukier, jajko i olej- wymieszać. Z ciasta robić kulki, do środka każdej włożyć orzeszek arachidowy. Układać na blasze. Podczas pieczenia kuleczki się rozpłaszczą i powstaną biszkopciki.
Piec w 180-190 stopniach ok. 15 min.
2.Polewa kakaowa:
Margarynę rozpuścić, wystudzić. W miseczce zmieszać śmietanę, kakao i cukier puder, dodać margarynę, mieszać do uzyskania jednolitej masy.
3.Polewa krówkowa:
Na wolnym ogniu rozpuścić masło i krówki.
4.Biszkopty maczać w 1 bądź drugiej polewie, obtoczyć w orzeszkach arachidowych lub posypce.
Komentarze