Domowe chipsy

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Średni

Zdrowe bo warzywne i z kontrolowaną ilością soli i oleju, chrupkie, kolorowe.

  • Dla 4 osób
  • Średni

Składniki:

  • - korzeniowe: ziemniak, burak, marchew, seler, pasternak: 500 gramów
    - olej słonecznikowy: 1.5 szklanki
    - sól drobna jodowana: 1 szczypta

Domowe chipsy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa obrać i pokroić w bardzo cienkie plastry ostrym nożem.
  • 2. Rozgrzać dobrze olej, smażyć warzywa w głębokim tłuszczy partiami, po ok 2 minuty.
  • 3. Wyjmować na papierowy ręcznik, posolić wedle smaku jeszcze ciepłe.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy