Domowe chipsy z zieloną czubrycą

0 (0 ocen)

Aromatyczne domowe karbowane chipsy obficie posypane solą i zieloną czubrycą.

Składniki:

  • ziemniaki dowolna ilość
    sól himalajska
    czubryca zielona
    olej kokosowy do smażenia

Domowe chipsy z zieloną czubrycą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy. Kroimy za pomocą specjalnego noża na faliste plasterki. Ziemniaki płuczemy 3-4 razy, do momentu uzyskania czystej wody. Ziemniaki zalewamy zimną wodą i dodajemy 2 łyżeczki cukru, odstawiamy na 10-15 minut.

    Ziemniaki odcedzamy przekładamy na papierowe ręczniki by dokładnie odciekły.

    Ziemniaki smażymy na rozgrzanym oleju kokosowym 2-3 minuty w zależności od grubości plasterków. Ziemniaku po usmażeniu przekładamy na papierowe ręczniki by odciekły.

    Obsypujemy obficie przyprawami. Podajemy od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy