Domowe chrupiące gofry

0 (0 ocen)

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Dla dorosłych i dla dzieci..

  • 35 min
  • Dla 5 osób

Składniki:

  • 1 i 1/2 szkl mąki pszennej
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    2 łyżki cukru waniliowego
    2 jajka
    1 i 1/3 szkl mleka
    1/3 szkl oleju

Domowe chrupiące gofry - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki przełożyć do miski. Wymieszać mikserem ale tylko d połączenia się składników. Ciasto można odstawić na około 15 min, aby "odpoczęło" Rozgrzać gofrownicę i chochelką nakładać porcje ciasta, rozprowadzając dokładnie po kratkach. Piec około 4 min z każdej strony. Podawać posypane cukrem pudrem lub z bita śmietaną, owocami lub jak kto woli.

Komentarze

Podobne przepisy