Domowe fishburgery

0 (0 ocen)

  • 15 min

Domowe burgery to świetny sposób na wykorzystanie filetów, które zostaną z obiadu. Wystarczy kilka świeżych składników, domowy sos i zdrowsza a także smaczniejsza wersja fast-foodów gotowa. To też dobry sposób na odmienienie nudnych kanapek.

  • 15 min

Składniki:

  • na 4 burgery:

    4 usmażone filety rybne
    4 bułki
    2-3 pomidory
    4 plasterki sera
    4 liście sałaty
    *inne dodatki wg. uznania i zawartości lodówki ;)

    na sos:
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka jogurtu naturalnego
    1 duży ząbek czosnku
    sól, pieprz do smaku

Domowe fishburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bułki przekrój na pół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej połówki bułek i filety rybne i podgrzej w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku (z termoobiegem) przez ok 5 minut.
  • 2. Sos: Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj starty ząbek czosnku, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
  • 3. Pomidory pokrój. Dolne połówki bułek posmaruj sosem, ułóż wszystkie składniki i przykryj górną częścią bułek. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy