Domowe burgery to świetny sposób na wykorzystanie filetów, które zostaną z obiadu. Wystarczy kilka świeżych składników, domowy sos i zdrowsza a także smaczniejsza wersja fast-foodów gotowa. To też dobry sposób na odmienienie nudnych kanapek.
15 min
Składniki:
na 4 burgery:
4 usmażone filety rybne
4 bułki
2-3 pomidory
4 plasterki sera
4 liście sałaty
*inne dodatki wg. uznania i zawartości lodówki ;)
na sos:
1 łyżka majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
1 duży ząbek czosnku
sól, pieprz do smaku
Domowe fishburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bułki przekrój na pół. Blachę wyłóż papierem do pieczenia, ułóż na niej połówki bułek i filety rybne i podgrzej w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku (z termoobiegem) przez ok 5 minut.
2.Sos: Majonez wymieszaj z jogurtem, dodaj starty ząbek czosnku, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj.
3.Pomidory pokrój. Dolne połówki bułek posmaruj sosem, ułóż wszystkie składniki i przykryj górną częścią bułek. Smacznego :)
Komentarze