Domowe hamburgery

0 (0 ocen)

  • 30 min

Zdrowsza wersja tego przysmaku

  • 30 min

Składniki:

  • 2 bułki grahamki
    roszponka
    20 dkg mięsa mielonego
    majonez
    2 plasterki żółtego sera
    natka pietruszki
    kromka chleba
    mleko
    2 ogórki kiszone
    1 jajko
    sól
    pieprz
    chili w proszku

Domowe hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mielone łączymy z kromką chleba namoczoną w mleku, jajkiem, natką pietruszki drobno posiekaną, solą, pieprzem i chili. Formujemy dwa kotlety i smażymy na małym ogniu. Po obróceniu na drugą stronę na każdym kotlecie kładziemy plasterek żółtego sera żeby się roztopił.
  • 2. Bułkę przecinamy na pół, smarujemy odrobiną majonezu, na to kładziemy listki roszponki. Następnie kładziemy kotlet i pokrojonego ogórka kiszonego. Polewamy ketchupem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy