Domowe hamburgery - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Cebulę pokroić w drobną kostkę, przyrumienić na tłuszczu. Kajzerkę namoczyć w wodzie lub w mleku.
2.Mięso połączyć razem z namoczoną, odsączoną bułką, dodać jajko, bułkę tartą, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyrumienioną cebulką, wyrobić i przyprawić. Opanierować w bułce tartej. Smażyć cienkie kotleciki, wielkości bułki lub kilka mniejszych.
3.Wykonać sos majonezowo-musztardowy: majonez wymieszać z musztardą, doprawić do smaku.
4.Bułki do hamburgerów przekroić wzdłuż, jednak tak by nie były przecięte do końca. Podgrzać nad parą wodną (ja zagotowuję wodę w garnku, układam bułki na sitku i przykrywam)
5.Ciepłe bułki posmarować sosem majonezowo - musztardowym, ułożyć liść sałaty, kotlet wieprzowy, posmarować ketchupem. Kolejno ułożyć sałatkę warzywną i ponownie polać sosem.
Komentarze