domowe hot dogi, smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno. Chyba każdy je lubi a wiadomo że nie ma to jak zrobione w domu z porządnych składników; wiemy co jemy!
Domowe hot-dogi.... - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.do miski wsypujemy mąkę, po środku robimy "dołek" wsypujemy drożdże, cukier zalewamy połową ciepłego ale nie gorącego mleka. Zasypujemy łyżka mąki i odstawiamy 8-10 minut do wyrośnięcia.
2.Po tym czasie kiedy drożdże wyrosną dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto. Raczej nie trzeba ale jakby co to dodajemy więcej maki bądź mleka. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 30 minut.
3.Ciasto wałkujemy; tniemy nożem na prostokąty. Każdy smarujemy ketchupem układamy kabanosa i wybrane dodatki. Zlepiamy, układamy na blasze. .
4.Wierzch można posmarować mlekiem i posypać ulubionymi ziołami. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200st jakieś 15 minut aż się zarumienią..
Komentarze