DOMOWE ŁAZANKI

0 (0 ocen)

  • 40 min

UWIELBIAM DANIA Z MAKARONEM I Z GRZYBAMI !!TEN ZAPACH PRZYPOMINA MI MŁODZIEŃCZE LATA SPĘDZONE U BABCI NA WSI

  • 40 min

Składniki:

  • 50 dag makaronu łazanki,70 dag kiszonej kapusty,50 dag pieczarek lub borowików,50 dag wędzonej kiełbasy lub boczku,2 cebule,pieprz,sól,papryka,vegeta,olej

Domowe łazanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1fo7t8w 1. 1.makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie z dodatkiem oleju..następnie odcedzamy.2.kapustę gotujemy do miękkości..studzimy,odciskamy i drobno siekamy.3.pieczarki myjemy,ścieramy na tarce o dużych oczkach.dusimy na oleju do uzyskania miękkości.4.kiełbaskę lub boczek oraz cebule kroimy w drobną kosteczkę,następnie podsmażamy.5 ugotowany makaron mieszamy z kapustą,pieczarkami i kiełbaską z cebulą..6. doprawiamy do smaku i można wcinać..

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy