Domowe Malibu (likier kokosowy)

0 (0 ocen)

  • 10 min

Ta nalewka jest pyszna na długie jesienne wieczory

  • 10 min

Składniki:

  • 200 g. wiórek kokosowych, 0,7 l. wódki, 2 puszki słodkiego mleka kandyzowanego[ zimne mleko].

Domowe malibu (likier kokosowy) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wiórki kokosowe wsypać do dużego słoika i zalać wódką, słoik zakręcić i odstawić na 2 tygodnie w ciemne miejsce. Od czasu do czasu potrząsnąć słojem aby przemieszać wiórki. Po 14 dniach wiórki kokosowe odcedzić, dobrze odciskając je z wódki przez gazę. Do wódki dodać mleko zimne i trzepać trzepaczką przez kilka minut . Następnie rozlać do butelek i wstawić do lodówki na jeden dzień.

Porady

Najlepiej likier smakuje schłodzony w lodówce.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy