Domowe paluszki rybne

0 (0 ocen)

Paluszki z ryby są smaczne, szczególnie polecam dla dzieci które nie przepadają za rybą. Podajemy z frytkami i dowolna surówką.

Składniki:

  • 1 kilograma dorsza mrożonego
    2 jajka
    3-4 łyżki bułki tartej
    1 łyżka musztardy
    Sól, pieprz
    Bułka tarta do panierowania
    Olej do smażenia

Domowe paluszki rybne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozmrażam, mielimy, przekładamy do miski, dodajemy bułkę tartą oraz musztardę, wbijamy jajka, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Masę dokładnie wyrabiamy, formujemy małe owalne paluszki, panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, układamy paluszki z ryby, smażymy na złoty kolor z obydwu stron.

Komentarze

Podobne przepisy