Domowe spaghetti

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Najbardziej smakuje mojemu narzeczonemu Michałowi.

Składniki:

  • ● op. makaronu spaghetti
    ● 1/2 kg mielonego mięsa
    ● 1-l puszka krojonych pomidorów
    ● 2 łyżki keczupu
    ● 4 łyżki mąki
    ● majeranek
    ● oregano
    ● zioła prowansalskie
    ● łyżka przyprawy do mielonego mięsa
    ● sól, pieprz
    ● 2 łyżki startego żółtego sera
    ● łyżka posiekanej natki pietruszki
    ● olej

Domowe spaghetti - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy według
    przepisu na opakowaniu z dodatkiem
    łyżki oleju.
  • 2. Mięso podsmażamy na oleju.
    Doprawiamy solą, pieprzem,
    przyprawą do mielonego mięsa,
    majerankiem, oregano
    i ziołami prowansalskimi.
  • 3. Kilka łyżek zalewy z pomidorów
    mieszamy z mąką. Dodajemy
    z resztą zalewy i pomidorami
    do mięsa. Mieszamy
    z keczupem.
  • 4. Na talerz wykładamy makaron
    i sos mięsny. Posypujemy
    natką i serem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_05-2012

Komentarze

Podobne przepisy