Domowe tortille

0 (0 ocen)

Smaczne i pożywne. Składniki warzywne dobieramy według własnych upodobań. Palce lizać!

Składniki:

  • 4 placki tortilli
    1 pojedynczy filet z kurczaka
    przyprawa do kurczaka
    3/4 ogórka zielonego
    1 pomidor
    1/2 papryki czerwonej
    1/2 papryki żółtej stożkowej
    kilka listków kapusty pekińskiej
    majonez
    ketchup

Domowe tortille - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kapustę umyć i drobno poszatkować. Ogórka i pomidora umyć, obrać ze skóry i pokroić w kostkę. Papryki także pokroić w kostkę. Fileta z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić na małe kawałki i posypać przyprawą do kurczaka. Smażyć na oleju. Gdy kurczak ostygnie wymieszać ze sobą wszystkie składniki.
  • 2. Placki tortilli lekko podgrzać w kuchence mikrofalowej przez 30 - 60 sekund. Następnie nasmarować ketchupem i majonezem (ilość według uznania) wyłożyć farsz i zwinąć placki
    w "kornet". Podawać zaraz po przygotowaniu.

Komentarze

Podobne przepisy