Domowe zapiekanki

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Szybka i smaczna kolacja ;)

  • 20 min
  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 półbagietki
    500 g pieczarek
    2 cebule
    150 g wybranej szynki
    9 plastrów sera żółtego
    Sól i pieprz
    Olej lub masło do smażenia

Domowe zapiekanki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietki przekrajamy wzdłuż. Pozbywamy się miąższu ze środka.
  • 2. Cebulę i pieczarki kroimy drobno i smażymy z solą i pieprzem do obkurczenia pieczarek i zeszklenia cebuli.
  • 3. Blachę wykładamy papierem do pieczenia, układamy pieczywo i nakładamy do niego pieczarki. Na wierzch kładziemy drobno pokrojoną szynkę i ser żółty. Pieczemy w 160°C do roztopienia sera. Polewamy ulubionym sosem. Smacznego

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy