Domowy budyń czekoladowy

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Delikatny 100 % domowy budyń czekoladowy.

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mleka
    3 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej
    1/2 tabliczki gorzkiej czekolady
    1 łyżka kakao
    1 czubata łyżka cukru

Domowy budyń czekoladowy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1 1/2 szklanki mleka zagotować z cukrem i połamaną czekoladą. Gotujemy na małym ogniu mieszając do momentu, aż czekolada całkowicie się rozpuści.
  • 2. W pozostałej 1/2 szklance mleka mieszamy kakao i mąkę ziemniaczaną.
  • 3. Do gotującego się mleka wlewamy połączoną mąkę z kakao i gotujemy do momentu, aż nasz budyń zgęstnieje.

Porady

Moja propozycja podania to świeże maliny.

Komentarze

Podobne przepisy