Domowy kotlet mielony

0 (0 ocen)

  • 25 min

Szybki i pyszny

  • 25 min

Składniki:

  • 400 g mięsa mielonego wieprzowego
    pół dużej bułki pszennej
    2 łyżki bułki tartej
    1 jajko
    sól
    pieprz
    łyżka musztardy
    1 mała cebula
    olej do smażenia

Domowy kotlet mielony - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1.Cebulę drobno kroimy i szklimy na patelni .
    2.Namaczamy bułkę pszenną w wodzie.
    3.Mięso mielone doprawiamy przyprawami i musztardą ,dodajemy do niego cebulkę,odciśniętą z wody bułkę pszenną oraz bułkę tartą i jajko.
    4.Wszystko razem mieszamy rękami.
    5.Na rozgrzany olej kładziemy gotowe kulki mięsne i pieczemy po każdej stronie na złoty kolor.
    6.Pod koniec pieczenia dodajemy trochę wody i dusimy jeszcze parę minut pod przykryciem.

Porady

Kotlety będą pyszne jeśli dodamy do nich również koperek lub drobny szczypiorek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (165 ocen)

Kotlet mielony z dorsza

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kotlet mielony jak zraz

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Kotlet mielony jak zraz

Kasia_S szybko i smacznie 45 min

4.5 (198 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Kotlet mielony po szwedzku