Domowy paprykarz

0 (0 ocen)

  • 5 min

Jest smaczniejszy niż ten ze sklepu,idealny na śniadanie lub kolację z chrupiącym pieczywem.

  • 5 min

Składniki:

  • Torebka ryżu,2puszki szprota w pomidorach,duża cebula,2 łyżki oleju,sól,pieprz,słodka i ostra mielona papryka.

Domowy paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu i ostudzić. Cebulę posiekać i usmażyć na złoto na oleju. Rybę wyjąć z puszki razem z sosem i rozgnieść widelcem. Zimny ryż wymieszać z rybą i podsmażoną cebulką, doprawić solą i pieprzem,dodać łyżeczkę słodkiej papryki i szczyptę ostrej.

Porady

Jeśli ktoś lubi ostre smaki,może dodać do paprykarzu łyżkę pikantnego ketchupu lub kroplę sosu tabasco.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy