Domowy pikantny paprykarz

0 (0 ocen)

  • 30 min

Pyszny dodatek do świeżego pieczywa.

  • 30 min

Składniki:


  • 2 puszki dowolnych rybek w pomidorach
    0,5 szklanki ugotowanego na sypko ryżu
    1 cebula, posiekana i zeszklona na oleju
    0,5 małej puszki przecieru pomidorowego
    1 małą posiekana papryczka chili z zalewy
    sól
    pieprz

Domowy pikantny paprykarz - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę rozdrabniamy widelcem, mieszamy z ryżem, podsmażoną cebulką i posiekaną papryczką, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z pieczywem.

Porady

Jeśli ktoś nie lubi ostrego paprykarzu , możemy pominąć papryczkę chili, a zamiast tego do paprykarzu dodać odrobinę słodkiej papryki w proszku.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy