Domowy rosół

0 (0 ocen)

  • 2 godz. 50 min

Robię go w każdą niedziele .

  • 2 godz. 50 min

Składniki:

  • udko z domowej kaczki
    skrzydełko z domowej kaczki
    1 duża marchewka
    1 duża pietruszka
    pół selera
    liście selera
    mały por
    cebula
    kostka rosołowa
    pieprz
    sól
    natka pietruszki

Domowy rosół - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso myjemy i zalewamy zimną wodą. Gotujemy na bardzo wolnym ogniu i na bieżąco zbieramy powstałe szumowiny . Kiedy przestaną powstawać szumowiny dodajemy pokrojone w plasterki warzywa . na samej górze kładziemy liście selera. gotujemy na wolnym ogniu aż mięso i warzywa będą miękkie. Dodajemy kostkę rosołową. Na końcu doprawiamy do smaku . Podajemy z natką pietruszki

Porady

Najlepiej smakuje z domowym makaronem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy