Domowy cheesburger - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Kotlety;
mięso doprawiamy solą,pieprzem,dodajemy jajko,bułke tartą zeby kotlety były zwięzłe.Bierzemy niewielką ilosc mięsa,robimy kulkę,spłaszczamy dosc mocno,zeby był cienioutki owalny kotlet.Panierujemy delikatnie wnbułce tartej,smazymy w głebokim mocno rozgrzanym oleju na rumiano.
2.sos czosnkowy:
Jogurt wlewamy do miseczki.Czosnek drobno siekamy,posypujemy solą,rozciskamy nożem-dodajemy do jogurtu.Dodajemy olej,sól,pieprz.
3.Bułke przekrawamy na pól,na dól kładziemy plaster żóltego sera,przykrywamy usmazonym kotletem,zapiekamy w mikrofalówce lub piekarniku do rozpuszczenia sera.Na zapieczona bułkę kładziemy plastry pomidora,ogórka,cebulki,polewamy dośc obficie sosem czosnkowym,przykrywamy wierzchnią strona bułki.
Komentarze