Dorsz panierowany sezamem, migdałami z jabłkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min

Niezwykle aromatyczne w chrupiącej panierce. W towarzystwie smażonych krążków jabłkowych smakuje wyśmienicie.

  • 30 min

Składniki:

  • 4 filety dorsza
    1 jabłko
    2 małe jajka
    łyżka oliwy z oliwek
    łyżka miodu

    Panierka:
    2 łyżki sezamu
    2 łyżki mąki kukurydzianej
    2 łyżki pokruszonych płatków migdałowych
    Sól, pieprz
    2 łyżki klarowanego masła

Dorsz panierowany sezamem, migdałami z jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Na patelni rozgrzewam masło. Umyte filety solę i pieprzę, moczę w roztrzepanych jajkach, obtaczam w panierce. Jabłko w skórce kroję w krążki i podsmażam na oliwie z oliwek wymieszaną z miodem.
    Filety smażę na złoto, wykładam na ręcznik papierowy, by pozbyć się nadmiaru tłuszczu.

    Podaję z krążkami jabłka.

    Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy