Dorsz pod chlebową kołderką

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Fajny pomysł na obiad i na rybę w nieco innym wydaniu.

  • 60 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki;
    3 filety z dorsza
    sól, pieprz,
    2 kromki chleba (bez skórki)
    3 łyżki siekanego koperku
    10 dag sera feta
    2 łyżki masła

Dorsz pod chlebową kołderką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie;
    Dorsza myjemy, osuszamy i nacieramy solą oraz pieprzem. Obsmażamy na maśle z każdej strony. Do misy blendera wkładamy chleb, ser feta i koperek. Wszystko blendujemy na kruszonkę. Rybę układamy w naczyniu żaroodpornym a na wierzchu wykładamy całą kruszonkę, dociskając aby się dobrze trzymała. Zapiekamy w piekarniku nagrzanym do 180 C około 15- 20 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy