Dorsz pod chmurką z amarantusa i musztardy

0 (0 ocen)

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Samo zdrowie na talerzu.

  • 20 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 4 filety dorsza
    1 jajko
    5 łyżek amarantusa ekspandowego
    3 łyżki musztardy francuskiej
    sok z cytryny
    sól
    pieprz

Dorsz pod chmurką z amarantusa i musztardy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Myjemy dorsza i kroimy na mniejsze kawałki. Skrapiamy sokiem z cytryny, oprószamy solą i pieprzem. Odstawiamy na godzinę do lodówki.
  • 2. Mieszamy musztardę i amarantusa z jajkiem. Doprawiamy solą i pieprzem.
  • 3. Układamy ryby w naczyniu do zapiekania, rozsmarowujemy na nich warstwę musztardy i amarantusa. Pieczemy ok 20 min w 200 st. Smacznego!

Komentarze

Podobne przepisy