Dorsz skąpany w sałatce z pomidorków i brzoskwini paraguayo, w towarzystwie kaszy kuskus

0 (0 ocen)

  • 30 min

To mój kolejny kuchenny eksperyment. Idealny na kolację dla dwojga :)

  • 30 min

Składniki:

  • - 2 filety z dorsza bez skóry
    - 12 pomidorków koktajlowych
    - 3 brzoskwinie paraguayo
    - szklanka kaszy kuskus
    - przyprawa do ryb, szczypta wegety

Dorsz skąpany w sałatce z pomidorków i brzoskwini paraguayo, w towarzystwie kaszy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety z dorsza pokroić w większe kawałki i obficie przyprawić. Odstawić na godzinę.
  • 2. Następnie smażyć na patelni grillowej bez tłuszczu. Po ok. 10 minutach dodać przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i pokrojone w kawałki brzoskwinie. Dusić pod pokrywką.
  • 3. W tym czasie kaszę ze szklanki podzielić na pół i wsypać do dwóch filiżanek. Zalać wrzącą wodą 1 cm ponad poziom kuskusa. Gdy napęcznieje odwrócić filiżanki, szypkim ruchem wyjąć kaszę i uformować "kopce".
  • 4. Wyłożyć ugrillowaną rybę i czerwono- żółtą sałatkę.

Porady

Dorsza smaż na średnim lub małym ogniu. Podleaj raz po raz wodą - wtedy się nie przypali.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy