Dorsz skąpany w sałatce z pomidorków i brzoskwini paraguayo, w towarzystwie kaszy kuskus - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. Filety z dorsza pokroić w większe kawałki i obficie przyprawić. Odstawić na godzinę.
2. Następnie smażyć na patelni grillowej bez tłuszczu. Po ok. 10 minutach dodać przekrojone na połówki pomidorki koktajlowe i pokrojone w kawałki brzoskwinie. Dusić pod pokrywką.
3.W tym czasie kaszę ze szklanki podzielić na pół i wsypać do dwóch filiżanek. Zalać wrzącą wodą 1 cm ponad poziom kuskusa. Gdy napęcznieje odwrócić filiżanki, szypkim ruchem wyjąć kaszę i uformować "kopce".
4. Wyłożyć ugrillowaną rybę i czerwono- żółtą sałatkę.
Porady
Dorsza smaż na średnim lub małym ogniu. Podleaj raz po raz wodą - wtedy się nie przypali.
Komentarze