Dorsz w cieście naleśnikowym

0 (0 ocen)

Pyszna rybka , która zasmakuje wszystkim członkom naszej rodziny .

Składniki:

  • 500 g polędwicy z dorsza
    sok z 1/2 cytryny
    sól ziołowa

    ciasto naleśnikowe :
    5 łyżek mąki pszennej
    3 łyżki mąki ziemniaczanej
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 szklanki mleka
    2 jajka
    świeżo mielona sól himalajska
    świeżo mielony zielony pieprz
    olej do smażenia

Dorsz w cieście naleśnikowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Polędwice z dorsza skropić sokiem z cytryny , oprószyć solą ziołową . W misce wymieszać mąkę pszenną z mąką ziemniaczaną , proszkiem do pieczenia , jajkami , solą himalajską , zielonym pieprzem i mlekiem . Zmiksować za pomocą blendera na gładką masę . Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany . Polędwice zanurzyć w cieście naleśnikowym i usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoty kolor .

Komentarze

Podobne przepisy