Dorsz w cieście piwnym

0 (0 ocen)

  • 40 min

Smaczne i szybkie danie rybne

  • 40 min

Składniki:

  • * 60 dag filetów z dorsza (lub innej morskiej ryby)
    * 10 dag mąki pszennej
    * 150 ml piwa
    * jajko
    * sól, pieprz
    * cytryna
    * olej do smażenia

Dorsz w cieście piwnym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę skropić sokiem z cytryny. Po 5 minutach osuszyć, Pokroić na kawałki, posolić, popieprzyć. Z jajka, mąki, piwa i pół łyżeczki soli zrobić gęste, gładkie ciasto. Kawałki ryby zanurzać w cieście, smażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Porady

Do ciasta można dodać troszkę ostrej mielonej papryki

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy