Dorsz w migdałach

0 (0 ocen)

Pyszna propozycja dla amatorów ryb .Zasmakuje także dzieciom .

Składniki:

  • 500 g polędwicy z dorsza

    sok z 1/2 cytryny

    świeżo mielona sól himalajska

    świeżo mielony zielony pieprz

    1/2 szklanki mąki

    2 jajka

    łyżeczka domowej vegety

    150 g płatków migdałowych

    oliwa z oliwek do smażenia

Dorsz w migdałach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę pokroić na mniejsze kawałki , skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i zielonym pieprzem .

    Jajka roztrzepać za pomocą widelca , wymieszać z domową vegetą .

    Każdy kawałek ryby opanierować w mące , jajku i płatkach migdałowych .

    Usmażyć na rozgrzanej oliwie z obu stron na rumiano .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy