Dorsz w złocistej panierce

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Ulubiona ryba mojej Córeczki .
Pyszna i soczysta :)

  • 15 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g polędwicy z dorsza

    sok z cytryny

    przyprawa do ryb

    mąka do panierki

    1 jajko

    bułka tarta do panierki

    olej do smażenia

Dorsz w złocistej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Rybę umyć , pokroić na 4 kawałki .

    Każdy kawałek skropić sokiem z cytryny i oprószyć przyprawą do ryb .

    Opanierować w mące , roztrzepanym jajku i bułce tartej .

    Usmażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano .

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy