DORSZ ZE SZPARAGAMI W SOSIE TYMIANKOWYM

0 (0 ocen)

  • 30 min

Uwielbiam wszelkie ryby, często goszczą na moim stole. W sezonie na szparagi lubię je w ich towarzystwie

  • 30 min

Składniki:

  • filet z dorsza ok. 40 dag
    szklanka jogurtu naturalnego
    kilka gałązek tymianku
    sól, pieprz
    pęczek szparagów

Dorsz ze szparagami w sosie tymiankowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Dorsza oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika.
    Pieczemy ok 20 minut. W tym czasie w garnku zagotowujemy wodę,solimy i
    słodzimy, ustawiamy w niej szparagi żeby główki wystawały znad
    wody.Gotujemy ok 15 minut. W garnuszku zagotowujemy ok pól szklanki
    bulionu. Hartujemy nim jogurt, stawiamy na ogniu. Dodajemy drobno posiekany
    tymianek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerz wykładamy
    szparagi jeden obok drugiego, na nich wykładamy porcję ryby, polewamy
    ciepłym sosem tymiankowym.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy