Drobiowa rolada z brokułem i fetą

0 (0 ocen)

  • 50 min

Proste i smaczne roladki, które smakują moim bliskim

  • 50 min

Składniki:

  • 0,5 kg filetów drobiowych
    1 brokuł
    100 g sera typu feta
    pieprz ziołowy
    przyprawa do drobiu

Drobiowa rolada z brokułem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • rozklepane mięso 1. Farsz: wcześniej ugotowany brokuł dzielimy na małe różyczki wrzucamy do miski do tego dorzucamy ser feta. Dokładnie mieszamy i dodatkowo rozdrabniamy całość widelcem.
    Oczyszczamy mięso po czym każdy pojedynczy filet dokładnie i cienko rozklepujemy. Każdy rozklepany kawałek doprawiamy pieprzem ziołowym i przyprawą do kurczaka z obydwu stron i kładziemy na folie aluminiową. Na każdą porcję mięsa nakładamy farsz po czym zawijamy w ruloniki dociskając folią i powstaje nam tzw cukierek.
    Gotowe roladki pieczemy bez dodatku tłuszczu, w temperaturze 160 stopni przez 30 min.

Porady

Brokuł najlepiej ugotować w wodzie z dodatkiem soli cukru i odrobiny masła. Rolada idealnie pasuje do klusek śląskich bądź ziemniaków z dodatkiem sosu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy