Drobiowa rolada z brokułem i fetą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Farsz: wcześniej ugotowany brokuł dzielimy na małe różyczki wrzucamy do miski do tego dorzucamy ser feta. Dokładnie mieszamy i dodatkowo rozdrabniamy całość widelcem.
Oczyszczamy mięso po czym każdy pojedynczy filet dokładnie i cienko rozklepujemy. Każdy rozklepany kawałek doprawiamy pieprzem ziołowym i przyprawą do kurczaka z obydwu stron i kładziemy na folie aluminiową. Na każdą porcję mięsa nakładamy farsz po czym zawijamy w ruloniki dociskając folią i powstaje nam tzw cukierek.
Gotowe roladki pieczemy bez dodatku tłuszczu, w temperaturze 160 stopni przez 30 min.
Porady
Brokuł najlepiej ugotować w wodzie z dodatkiem soli cukru i odrobiny masła. Rolada idealnie pasuje do klusek śląskich bądź ziemniaków z dodatkiem sosu.
Komentarze