Drobiowa wątróbka w sosie

0 (0 ocen)

  • 45 min

szybkie i pyszne danie

  • 45 min

Składniki:

  • 70 dag wątróbki drobiowej
    2 cebule
    kilka pieczarek
    puszka białej fasoli
    3 łyżki koncentratu pomidorowego
    2 szklanki bulionu drobiowego
    cukier, sól, pieprz

Drobiowa wątróbka w sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Oczyszczoną wątróbkę podsmaż. Osobno podsmaż pokrojoną w piórka cebulę , dodaj pokrojone pieczarki. W dużym garnku połącz wątróbkę, cebulę z pieczarkami, odsączoną fasolę. Zalej bulionem wymieszanym z koncentratem. Dopraw do smaku, duś 30 minut często mieszając. Smacznego:)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy