Drobiowe canneloni z żurawiną

0 (0 ocen)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Smaczny pomysł na makaron w bardzo zdrowej odsłonie :)

  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • - Rurki canneloni: 4 sztuki
    - konfitura żurawinowa: 140 gramów
    - pierś z kurczaka: 150 gramów
    - żółty tarty ser: 50 gramów
    - Jajko: 1 plaster
    - cebula: 1 plaster
    - pomidor: 2 plastry
    - ząbek czosnku: 1 sztuka
    - mleko: 5 łyżek
    - zól ziołowa: 1 łyżeczka
    - pieprz ziołowy: 1 łyżeczka
    - przyprawa kebab gyros: 1 łyżeczka
    - olej: 1 łyżka

Drobiowe canneloni z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kurczaka miksujemy razem z cebulą, pomidorem, czosnkiem, przyprawami, jajkiem, olejem. Nadziewamy nim rurki cannelloni. Naczynie do zapiekania smarujemy żurawiną na dnie, delikatnie. Układamy na niej nadziane kurczakiem rurki i posypujemy startym żółtym serem. W miseczce rozrabiamy pozostałą żurawinę ( nie więcej niż 2 łyżki) z mlekiem, powstałym sosem polewamy zapiekankę i wstawiamy do piecyka (180 - 200 stopni) na 30 minut.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy