DROBIOWE FRYKADELKI

0 (0 ocen)

frykadelki idealnie sprawdzą się na karnawałowym stole jako mięsna przekąska

Składniki:

  • SKŁADNIKI:
    4 filety drobiowe
    2 duże cebule
    1 bułka kajzerka
    Mleko do namoczenia bułki
    4 ząbki czosnku
    Bułka tarta do obtaczania
    Olej do smażenia
    Vegeta
    Pieprz
    Zielone oliwki do dekoracji
    2 jajka

Drobiowe frykadelki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. WYKONANIE ;
    Piersi dokładnie myjemy i osuszamy . cebulkę przesmażamy na złoto . Mięso i cebulę mielimy przez maszynkę . Bułkę kajzerkę namaczamy w mleku dokładnie odciskamy mleko i dokładamy do mięsa . Wbijamy jajka doprawiamy do smaku Vegetą i przeciśniętym czosnkiem. Dokładnie wyrabiamy formujemy małe kuleczki obtaczamy je w bułce . w większym garnku rozgrzewam oliwę i wkładam frykadelki na głęboki tłuszcz smażymy na złoto wyjmujemy na ręcznik papierowy układamy na półmisku dekorujemy wg uznania u mnie oliwkami . Smacznego

Porady

Do frykadelek można dodać ulubione posiekane zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy